dilluns, 14 de setembre del 2009

La bruixa i el gos curt de vista
Pengem algunes imatges de l'altre encàrrec d'Edicions del Pirata. Es tracta d'un conte d'una nova col·lecció, que és tot un experiment!
Un conte amb història, amb els dibuixos en blanc i negre, perquè els nens puguin acolorir les boniques i fantàstiques il·lustracions, i deixar-les en un grapat de gargots irreconeixibles... Amb molt bones intencions per part dels nens, que rebran, evidentment, tots els elogis familiars, després del seu acte de deconstrucció artística!
És molt recomanable, editorialment, que els pares en comprin dos: un per pintar i l'altre per preservar... La seva autora i editora, Maria Grau, us estarà més que agraïda!

Jo mentre no vegi el resultat dels nens, en tinc més que suficient! Tot i que des d'aquí podriem obrir un concurs públic, per tots aquells petits artistes que vulguin enviar-nos el resultat digitalitzat d'aquesta col·laboració a cegues, al més pur estil surrealista del cadàver exquisit! Els dibuixos que ens enviin, els penjarem en aquest blog, fent constar el nom del seu acoloridor! I rebran un dibuix inèdit via correu electrònic!
Com ens enrollem! Que guays que som! Per què els editors no ho veuen més sovint i ens proposen coses més interessants i creatives?

Mentrestant us deixem unes mostres del llibre. Quan el dibuixava, pensava en aquells dibuixos enormes, tipus poster, que hi havia a la meva escola quan era petit: eren uns cartrons grans, debien fer més d'un metre, amb escenes sovint urbanes, plenes de detalls. M'encantava mirar-me-les! Ja venien pintades, però. Em sembla que algunes eren de la Carme Soler Vendrell...
M'encantaria, algun dia, poder convertir algun dibuix en poster, calendari, puzzle... Perquè aquest tipus d'imatge és la que t'impacta quan ets petit. No perquè recordin el teu nom, de petit només coneixies el Picanyol i la Pilarin! Però si perquè recordin alguna imatge i quan potser la retrobin de grans, la puguin reconèixer. Quan m'ha passat a mi, m'he sentit transportat en el temps, i voldria que, a través d'algun dels meus dibuixos, algun nen pogués sentir aquesta sensació.