diumenge, 23 de setembre del 2007

A VEURE SI FA HISTÒRIA!


Aquesta setmana hem rebut els llibres de "La meva primera Història de Catalunya", el darrer llibre en què hem participat. Diem que hem participat perquè és un llibre col·lectiu, fet entre dotze il·lustradors.

Ha estat genial poder col·laborar amb tan bona sintonia amb alguns dels millors il·lustradors de Catalunya! Susanna Campillo, Lluís Farré, Maria Espluga, Cristina Losantos, Pep Brocal, Mercè Canals, Jordi Vila, Carme Julià, Sebastià Serra, Francesc Rovira i Monse Fransoy.

I per mi, ha estat un repte poder estar a l'alçada, sent com crec que sóc el més jove de tots... glups!
Sempre és d’agrair que algú pensi en tu per un projecte com aquest. Per nosaltres, la nostra fada padrina, a qui li devem de ben segur aquest honor una vegada més, ha estat com sempre la Teresa Duran. Un mooooltes gràcies per ella!

Aquest ha estat un projecte atípic, que hem treballat amb molt de temps i amb molt bona planificació per part de l’editora, la Mar Peris, que ha estat la mar de pacient amb tots nosaltres! També un agraïment per ella!

Ja sabem que normalment no s’acaba fent gaire de parlar bé dels projectes en que has participat, sempre hi ha coses, sobretot presses! I al final nervis! Però aquest cas ha estat diferent. Sobretot per les reunions col·lectives amb l’editorial i els autors, que han servit per conèixer-nos i descobrir que la vida de l’il·lustrador és trista i solitària (quin descobriment!).

No diria res de tot això si no tingués l’esperança que aquest bon rollo i aquesta manera de treballar s’encomanés al món editorial... Una utopia!

El bon rollo que es va crear des del primer dia amb els il·lustradors ha sigut molt positiu pel llibre. El fet que ens anéssim enviant esbossos i dibuixos, a mesura que anàvem avançant, despertava l’enveja sana i les ganes de superar-se! Això no surt mai a compte, però sempre està bé que passi de tant en tant!

A més, l’editorial té previst fer una presentació del llibre al Museu d’Història de Catalunya, i ja ha començat a promocionar el llibre (com a mínim a la premsa comarcal), doble pàgina en el suplement Presència! Inaudit! Quan et diuen que faran promoció, la fan! Increïble!

Pel proper projecte, si és amb aquestes condicions, compteu amb nosaltres!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Un llibre molt bonic, enhorabona a tots.

Mercè Canals ha dit...

Renoi, Isaac, quin començament de blog tan xulo... No sé si ets el més jove del projecte, però et felicito. A tu i a tots! realmet ha estat un paler treballaramb un equip amb tan bona sintonia...
Els qui som més o menys de la mateixa quinta, ens hem entès la mar de bé!
Ja tens raó, ja, que treballar així sembla una utopia... Tant de bó fos empre així! Ja tinc ganes que ens retrobem el dia de la presentació. Salutacions, Mercè Canals.

Anònim ha dit...

Hola Issac i annabel m' agrada molt el vostre blog jejeje, espero que sigueu molt feliços i que la vostre vida si com sempre.
Molts records i molts petons!!!!!!

Firmat

Nira sunder