dilluns, 22 de desembre del 2008

Una portada especial



Aquests dies hem estat acabant una coberta, portada i contra, per la revista Enclusa, de l'empresa Oliva Torras. Un encàrrec singular, per celebrar els 10 primers números de la publicació.
Ha estat una feina amb total llibertat i molt agraïda de fer!
Ens agradava la idea de fer un dibuix d'una nau industrial, plena de grues, de greix, caixes i palets, i convertir el que semblaria un lloc gris i fred, en un ambient plè de colors vius i llampants, contrastats per la llum que es filtra a través dels finestrals.
Voliem una il·lustració optimista i plena de llum, amb uns colors cremadíssims, però sense descuidar el realisme. Ens agradaria pensar que més d'un treballador s'ha mirat un matí la mateixa nau i, després d'haver vist la portada, l'ha trobat més càlida, més acollidora, més viva.
Algú diria que, com sempre, ens agrada modificar la realitat... No és cert, ens agrada mirar la realitat, que no és més que una cosa subjectiva, i reflectir-la com la veiem.
Aquesta discussió l'hem tingut amb molts amics.
Personalment, trobo massa fàcil la il·lustració evasiva o la literatura fantàstica... El bonic és saber reinterpretar la realitat i, amb els mateixos elements, proposar una nova mirada, potser buscant la seva poesia...
Sense edulcorants artificials ni ballarines amb tu-tú... Tothom que l'ha vista ens ha fet el mateix comentari: és una il·lustració que agrada de mirar i no deixa de ser una trista nau industrial!