dilluns, 22 de desembre del 2008

Vostè està aquí... Nosaltres no hi erem!






Amb una mica de vergonya recuperem el blog!
Ja fa més d'un any de l'últim post... Però la veritat és que hem estat molt enfeinats amb un projecte amb el que portem gairebé dos anys. Alguns que ens coneixeu ja sabeu del que parlem...

Ha estat un procés d'immersió en la vida i en l'obra d'un gran dibuixant. Aquest any 2008 a Manresa hem celebrat el centenari del naixement del dibuixant Joan Vilanova i Roset del qual, des del 24 d'abril fins el 29 de juny es va fer una gran exposició, (Re)descobrir Vilanova, al Centre Cultural del Casino de Manresa, que vem comissariar.

El procés ha sigut molt llarg, però molt interessant, i pel camí hem descobert i aprofundit en l'obra i en la vida de Vilanova. També hem pogut conèixer moltes persones, tan del seu entorn com de professionals amb els que hem col·laborat.
El camí ha sigut llarg, tant que fins i tot hi hem perdut un amic, una de les primeres persones amb qui vem parlar, amb qui de seguida vem connectar tot i la gran diferència d'edat, i que, des de llavors, amb la seva simpatia i la seva entranyable saviesa, s'ha anat fent present en les nostres vides: Ramon Salisi, que malauradament ens ha deixat aquesta setmana. Ens en anirem a fer unes braves i uns berberetxos a la bodega en el teu honor Ramon! Com a tu t'agradava! Què coi! I sàpigues que, amb platafórmula o sense, poques vegades s'ha despedit ningú d'una manera tan emotiva!
És una llàstima que no hagi sigut a temps a llegir la biografia que aquests dies estem enllestint.
Com que no ens volem allargar més, farem una cosa: algun dia, quan tot s'hagi acabat del tot, omplirem el blog de Joan Vilanova, amb tot el material, tant de l'audiovisual que també hem fet, com de la recerca de documentació gràfica, etc. I ja penjarem l'enllaç!

A partir d'ara, només us atabalarem amb dibuixos.